Nápoje

  • ¼ l bílého jogurtu
    ¾ l vody
    2-3 pl třtinového cukru
    1 vanilkový cukr
    ovoce (jahody, borůvky, maliny, mango, banány, pomeranče, citrony, rybíz, …)
    nebo 1 pl karobu (promíchat s cukrem)

    Všechny přísady rozmixujte v mixéru a vychlaťe. Pro změnu můžete místo vanilkovým cukrem dochutit trochou muškátového oříšku, skořicí či kardamonem. V létě lassi výborně osvěží.

  • hrst čerstvých mátových listů
    3 pl cukru
    šťáva z 1 citronu
    1 l vody

    Mátu rozmixujte s 1 lžící vody, přidejte cukr, vodu a citronovou šťávu, dobře promíchejte.

  • 1 l mléka
    ½ čl kurkumy
    ½ čl kardamonu
    špetka strouhaného muškátového oříšku
    1 čl ghí nebo másla
    3 pl cukru nebo 2 pl medu

    Mléko vařte v hrnci se silnějším dnem, přidejte koření a cukr, nakonec ghí nebo máslo, případně muškátový oříšek. Sladíte-li medem, počkejte až mléko vychladne asi na 60 stupňů, pak zamíchejte med.

Haré Kršna Haré Kršna Kršna Kršna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré Haré Kršna Haré Kršna Kršna Kršna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré Haré Kršna Haré Kršna Kršna Kršna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré Haré Haré Haré Kršna Haré Kršna Kršna Kršna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré